BANKACILIK, FİNANS VE SİGORTA HUKUKU

Protokol Hukuk &Danışmanlık bankacılık ve finans hukuku alanında bankalar, finansal kuruluşlar ve kredi alan gerçek ve tüzel kişilere hukuki danışmanlık vermektedir. Bunun yanı sıra ilgili hukuk alanlarına ilişkin olan leasing sözleşmeleri, kredi sözleşmeleri, proje finansmanı, uluslararası ticaret finansmanı, sermaye piyasaları alanında ulusal ve uluslararası müvekkillere hizmet vermektedir.

Ofisimiz danışmanlık hizmetleri kapsamında finansal yapısı bozulmuş, yeniden finansal yapılanma süreçlerine ihtiyaç duyan müvekkillerinin finans kuruluşları ve bankalar ile olan uzlaşma ve yapılandırma süreçlerine müdahil olarak en sağlıklı yöntemlerle yeni ödeme ve finansman planları oluşturma noktasında büyük destekler sunmaktadır.

Ekibimiz, aynı zamanda sigorta sözleşmelerinin hazırlanması, feshi, kısmi fesih veya cayma işlemleri, sigortacının iflası işlemlerini yürüterek sigorta şirketlerinin zarar görene yönelik ödemelerinin, zarar veren taraftan tahsilinin sağlanması, kaza sigortaları, emeklilik, sağlık ve hayat sigortaları ihtilafları, sigorta ettirenlerin sigorta şirketlerinden alacaklarının takibi ve tahsili işlemlerini de gerçekleştirmektedir. Sigorta ettirenler açısından ise sigorta şirketlerinin zararı karşılamaması durumunda Tüketici Hakem Heyetleri, Sigorta Tahkim Komisyonu, Tüketici Mahkemeleri huzurunda uyuşmazlık başvuruları yapılarak yahut dava açılarak alacağın ispatlanması ve tahsili işlemlerine yönelik tüketici hakları vekili olarak da hizmet vermektedir.